Vragen?

Chat met één van onze collega's

Bellen?

0546 - 237 810

Mailen?

info@beregeningaanleggen.nl

0
0
Subtotaal:  0,00

Geen producten in de winkelwagen.

Meer dan 10 jaar ervaring uit de praktijk Persoonlijk advies Scherpe prijzen Zakelijk bestellen

Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen bij beregening aanleggen

Beregening aanleggen is ook mogelijk in een bestaande tuin. Het kan wel zijn dat de installatie wat meer tijd vergt dan bij de opbouw van een nieuwe tuin. Dit gezien er rekening gehouden moet worden met bestaande planten, bloembedden, gazon en andere tuin elementen.

Wat de kosten zijn voor tuin beregening aanleggen varieert enorm en is natuurlijk afhankelijk van de volgende factoren. Zoals de grootte van uw tuin, het type beregeningssysteem dat u wilt installeren, de kwaliteit van de materialen en voegt u er nog extra beregening accessoires aan toe?

 • Grootte van uw tuin; hoe groter de tuin, hoe meer materiaal en arbeid er nodig is wat dus uit eindelijk de kosten zal verhogen.
 • Type beregeningssysteem; er zijn verschillende soorten beregeningssystemen beschikbaar, waaronder sprinklers, druppelirrigatie en pop-up sproeiers. Elk type systeem heeft zo weer zijn eigen kostenstructuur.
 • Kwaliteit van materialen; hoogwaardige materialen zijn duurder in aanschaf, maar deze kunnen ook weer langer mee waardoor het weer efficiënter zal zijn.
 • Kwaliteit van uw tuin; als uw tuin ongelijk is of als uw bodem moeilijk te doorboren is kan dit het beregening aanleggen bemoeilijken en hierdoor zullen dus de kosten verhogen.
 • Beregeningscomputers en beregeningaccessoires; er zijn vele beregeningscomputers en beregeningaccessoires verkrijgbaar bijvoorbeeld met en zonder wifi, programmeerbare timers of regensensoren. Hoe meer extra functies u in uw tuin wilt hebben des te hoger de kosten worden.


Er zijn dus vele mogelijkheden om uw sproei installatie aan te laten leggen. Om een nauwkeurige schatting te krijgen van de kosten is het beste om een beregeningsplan met offerte op te vragen.

Voor beregening aanleggen is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften van de planten, de bodemgesteldheid en het lokale klimaat. Aan de hand hiervan kunt u de diepte bepalen van het systeem.

 • Druppelirrigatie; Een druppelirritatiesysteem wordt meestal net boven het bodemoppervlak geplaatst, vaak op zon 2 tot 6 centimeter onder het bodemoppervlak.
  – Ondergrondse sprinklers; Wanneer u een ondergrondse sproeier of sprinkler installeert wordt deze meestal op een diepte van ongeveer 20 centimeter begraven.
 • Diepere ondergrondse systemen; Voor diepgewortelde planten, bomen of struiken kan een dieper gelegen irrigatiesysteem nodig zijn om ervoor te zorgen dat het water op de juiste bestemming terecht komt. Dit kan variëren van 15 tot 60 centimeter of zelfs meer.


Let op! Wanneer u begint met graven in de bodem check vooraf waar de bekabeling in uw bodem ligt.

Voor beregening aanleggen bent u een tyleenslang nodig. De diameter van deze slang is afhankelijk van de capaciteit van de sproeiers. Meestal wordt een tyleenslang gebruikt van 25, 32 of 40 millimeter in de diameter. Voor beregening aanleggen in uw tuin kunt u gerust gebruik maken van een ongekeurde tyleenslang, dit gezien er geen drinkwater doorheen gaat.

Bij het kiezen van de juiste sproeiers voor uw beregeningssysteem moet u rekening houden met de waterdruk en het gewenste sproeibereik evenals het type plant wat uw wilt bewateren. De meest voorkomende type sproeiers;

 • Pop-up sproeiers; Deze sproeiers kunnen in de grond worden geïnstalleerd en hebben uitschuifbare stelen die omhoogkomen bij voldoende waterdruk en zakken weer zodra de waterdruk wordt uitgeschakeld. De pop-up sproeiers zijn handig voor het bewateren van gazons, ze zijn er in verschillende type waardoor het bewateren van een volle cirkel, halve cirkel of zelfs rechthoekige patronen mogelijk maken.
  – Roterende sproeiers; Voor het bewateren van grote gebieden worden vaak roterende sproeiers ingeschakeld.
 • Vaste sproeiers; Deze vaste sproeiers hebben een vast sproeipatroon en kunnen worden gebruikt voor gerichte bewatering van specifieke planten, struiken of bloembedden. De vaste sproeiers zijn minder geschikt voor grotere oppervlakten.
 • Druppelaars; Voor het bewateren van individuele planten, struiken wordt veelal gebruik gemaakt van druppelaars. Druppelaars zorgen voor nauwkeurig en efficiënte bewatering van individuele planten, struiken of bomen. Langzaam vloeit er druppelend water uit de slang direct aan de wortelzone van de planten.


Wilt u weten van welke sproeier u het beste gebruik kunt maken? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Beregening aanleggen kan meerdere voordelen bieden:

 • Efficiënt watergebruik; Een beregeningssysteem levert de juiste hoeveelheid water op het juiste moment, waardoor verspilling wordt geminimaliseerd ten opzichte van handmatig sproeien.
 • Tijdbesparend; Een automatisch beregeningssysteem kan worden geprogrammeerd om op bepaalde tijden te laten sproeien, zelfs wanneer u niet thuis bent door middel van de app. Hierdoor hoeft u niet meer dagelijks handmatig te sproeien.
 • Gelijkmatige irrigatie; Een beregeningssysteem zorgt voor een gelijkmatige verdeling van water over uw gehele tuin. Dit voorkomt droge plekken en zorgt ervoor dat alles voldoende water krijgt.
 • Behoud van uw tuin; Een goed beregeningssysteem kan de gezondheid van uw planten en gazon verbeteren. Een consistente irrigatie is essentieel om beplanting en het gazon te beschermen tegen uitdroging, vooral tijdens droge periodes.
 • Stofbeheersing; Beregeningsystemen verminderen de hoeveelheid stof wat aanwezig is in uw tuin. Dit helpt wanneer u last hebt van allergieën. 

Beregening aanleggen in een paardenbak of rijbak kan meerdere voordelen bieden, zowel voor de paarden als voor de ruiter zelf. Paardenbakberegening is dé oplossing voor een kwalitatief goede paardenbak. Hieronder een opsomming van enkele redenen om voor een beregeningsinstallatie in een paardenbak te gaan:

 • Bodemvochtigheid behouden; een goed geïnstalleerd beregeningssysteem kan helpen de bodemvochtigheid in de rijbak op peil te houden. Dit geld voor zowel de in- als outdoor pistes. Dit is van belang om ervoor te zorgen dat de bodem geschikt is voor paardrijden, zodat de paarden minder snel in aanmerking komen met een blessure door een te harde of te zachte bodem of last hebben van de stoffige omstandigheden.
 • Minder verstuiving; Een beregeningssysteem kan stof verminderen dat anders kan ontstaan tijdens het rijden in te droge omstandigheden. Het verminderen van stof in de rijbak kan de luchtkwaliteit verbeteren wat weer van belang is voor zowel de ruiter en het paard.
 • Behoud bodem; Door het vochtig houden van de bodem wordt de duurzaamheid van de bodem verbeterd.
 • Verbetering training; Een goed beregeningssysteem kan de kwaliteit van de training in de rijbak verbeteren. De paarden kunnen beter presteren op een goede bodem!
 • Waterbesparing; De moderne beregeningssystemen kunnen efficiënt water gebruiken zodat er niet onnodig water wordt verspild. Sommige systemen kunnen worden ingesteld met timers en sensoren om de irrigatie aan te passen aan de specifieke behoeften van de bodem en het klimaat.


Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden voor uw paardenbak? Laat het ons weten.

Golf groen | Home | Over ons | Beregening Aanleggen
Golf groen | Home | Beregening Aanleggen

Onze specialisten helpen u graag!

Medewerker | Diensten | Beregening Aanleggen
De waardering van beregeningaanleggen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.